Nieuws


* 15 juni 2016
Pijnacker-Nootdorp – Hardwerkende vrachtwagenchauffeurs worden de laatste tijd verrast door een niet startende wagen. Dieven blijken een handeltje begonnen in accu’s.
Ondernemers in onze regio worden gewaarschuwd voor dit soort praktijken. Op bedrijvenpark de Boezem in Pijnacker sloegen deze brutale dieven al meermaals toe. Ook in omliggende gemeenten zijn accu’s uit vrachtwagens gesloopt en ontvreemd.
Bron: Telstar Online

* 29 december 2015
Berkel en Rodenrijs – Dieven hebben woensdag 23 december een gestolen auto in een sloot geparkeerd. De auto was in de vroege morgen gestolen vanaf de Irislaan. De eigenaar werd wakker van de startende motor en waarschuwde de politie. De auto werd verderop aangetroffen waarop een achtervolging startte. De politie raakte de auto kwijt in het industriegebied rondom de Spoorhaven in Berkel en Rodenrijs. Even later werd het voertuig zonder de inzittenden in een sloot aangetroffen aan de Braillestraat. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.
Bron: heraut-online.nl

* 23 februari 2015
Pijnacker – Een 58-jarige man uit Pijnacker vond het zondagmiddag niet nodig om te stoppen nadat hij op de Weteringweg op bedrijvenpark de Boezem een lantaarnpaal kapot reed.

Rond 13.15 uur meldde een getuige dat een bestelbusje op de Weteringweg tegen een lantaarnpaal was gereden en vervolgens doorreed. Op basis van het kenteken kon de eigenaar van het voertuig achterhaald worden. Nadat het busje niet bij het ten naam gestelde adres werd aangetroffen, werd telefonisch contact met de man gezocht. De man gaf aan de telefoon toe dat hij inderdaad was doorgereden. Hem werd opgedragen om terug naar de Weteringweg te komen. Daar aangekomen werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man werd na het verhoor heengezonden en zal voor de kosten op moeten draaien.

Bron:www.telstar-online.nl

* 3 september 2014
Parkmanagement Weg en Land sluit zich aan bij Stichting Veilig Oostland

foto 2

Voorzitter van het Parkmanagement Weg en Land snijdt de taart aan ter ere van de samenweking met Stichting Veilig Oostland. (foto: Cor der Wel)

Voorzitter van het Parkmanagement Weg en Land snijdt de taart aan ter ere van de samenweking met Stichting Veilig Oostland. (foto: Cor der Wel)

Op woensdag 3 september heeft de voorzitter van Parkmanagement Weg en Land namens het bedrijvenpark zijn handtekening gezet onder de raamovereenkomst met Stichting Veilig Oostland en NVD Beveiligingen.

Bij deze feestelijke en drukbezochte bijeenkomst werd tevens het cameratoezicht op Weg en Land officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder Albert Abee.
Weg en Land is het vijfde bedrijfsterrein uit de regio dat zich bij de Stichting heeft aangesloten.

*20 mei 2014
Diefstal uit kantoorruimtes

Graag vestigen wij uw aandacht op de volgende oproep van de politie inzake de diefstal van laptops in het Van der Valk Hotel op Oostambacht.
Verdachten diefstal uit kantoorruimtes.
Zaaknummer: 2014041069
Plaats delict: Nootdorp
Beveiligingscamera’s legden in februari twee mannen op beeld vast die bij het Van der Valk-hotel in Nootdorp onder andere laptops meenamen.
Op dinsdag 25 februari omstreeks 07.30 uur zien medewerkers van de technische dienst, twee mannen wat verdwaald door de lobby. Ze vragen of ze mannen kunnen helpen en ze zeggen dat ze het toilet zoeken. Een andere collega, kwam de mannen op de trap tegen en ook tegen deze zeggen ze dat ze een toilet zoeken. Ook een andere collega heeft mannen naar beneden gestuurt, naar de toiletten. Omdat men de mannen niet vertrouwde, is de bedrijfsleider de beveiligingscamerabeelden gaan bekijken en dan zie je dat mannen o.a. laptops meenemen en er meerdere keren voor heen en weer lopen. 140520_team_insluipers-van-der-valk-nootdorp

Vragen

Kent of herkent u deze of één van deze daders, neem dan contact op met de collega’s van de recherche van bureau Pijnacker/Nootdorp via nummer 0900-8844. Liever anoniem via M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de recherche contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons dat weten via het tipformulier

*11 mei 2014
Inbreker boezemweg opgepakt

76074-20140511033851

Pijnacker - De politie hield in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei een 18-jarige man uit Zeewolde aan op verdenking van inbraak in een loods aan de Boezemweg.
Omstreeks 3.45 uur kwam agenten af op een inbraakalarm. Met de beveiling werd het bewuste pand doorzocht, maar de inbreker werd niet direct aangetrofen. Er bleek een gat in het dak van het pand gemaakt te zijn. Aan de buitenzijde van het pand stond een ladder tegen een container aan. Achter de container werd de 18-jarige verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden. Op het dak werd inbrekerswerktuig aangetroffen.

Bron:www.telstar-online.nl
 

*24 april2014
Brutale bandenroof bij autobedrijf

Berkel en Rodenrijs – Afgelopen paasweekend is Automobielbedrijf Cas Lamens aan de Rodenrijseweg voor de tweede keer in korte tijd verrast door de diefstal van autobanden, compleet met velgen. Zelfs de kleine wielen van een Picanto waren niet veilig.
Hadden de dieven het vorige keer gemunt op de grote, dure banden van de nieuwe Nissan Qashqai, dit keer werden van zes andere autotypes de vier wielen weggenomen. Niet alleen van wagens die op het afgesloten buitenterrein stonden, maar ook van nieuwe exemplaren die op de balustrade geparkeerd stonden. Eén auto raakte beschadigd. Na de vorige diefstal had het bedrijf ervoor gezorgd dat de wielen van de Qashqai niet meer te stelen waren, maar het belette de bandendieven niet om hun keuze daarom op andere banden te laten vallen.
Hoe de diefstal ongemerkt heeft kunnen plaatsvinden is een raadsel. Het terrein is afgesloten en het moet een klus zijn geweest de banden vanaf de balustrade naar beneden te krijgen.
Het automobielbedrijf zal de beveiliging nog verder opvoeren. Een advies aan collega-autobedrijven dit ook te doen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Bron: wwww.herautonline.nl Brutale-660x330

 

 

*27 maart 2014
Rijplaten- en dieselroof in Delfgauw

Delfgauw - Het bedrijf Gebroeders Van der Poel uit Oud-Ade bij de Leiden is afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een grote staal- en dieselroof in Delfgauw.

Maar liefst 19 rijplaten en 500 liter diesel werden meegenomen vanaf de werklocatie aan de Rijksstraatweg. Het bedrijf heeft direct aangifte gedaan bij de politie en verscherpte beveiliging in het gebied aangekondigd.

De schade wordt geschat op zo’n 15.000 euro meldt een woordvoerder van het bedrijf. Tips mogen worden doorgebeld naar de politie in Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Rechtstreeks contact opnemen met Van der Poel is ook geen probleem.

Bron: www.telstar-online.nl

 

*12 maart 2014
Vergroting van veiligheid op bedrijventerreinen krijgt prioriteit

12-mrt SVO-PMBO
De ondertekenaars van het raamcontract met v.l.n.r. Leo Hofman (plaatsvervangend voorzitter BBR Biz Bedrijvenpark Rodenrijs), Patrick van der Leelie (directeur NVD Beveiligingsgroep), Michel Capitein (bestuurslid PMBO, verantwoordelijk voor veiligheid) en Saskia Kleewein (voorzitter Stichting Veilig Oostland).

 

Berkel en Rodenrijs – Bedrijvenpark Oudeland en Bedrijvenpark Rodenrijs in Berkel en Rodenrijs hebben zich aangesloten bij de Stichting Veilig Oostland (SVO). Op dinsdagmiddag 25 februari vond de ondertekening plaats van de raamovereenkomst
tussen de stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland (PMBO), de SVO en de NVD
Beveiligingsgroep. Tegelijkertijd ondertekende ook bedrijvenpark Rodenrijs eenzelfde raamovereenkomst met de SVO. Het contract voor de beveiliging van de bedrijvenparken loopt via de SVO, de organisatie die zowel controleert als faciliteert. Door de beveiliging van
zoveel mogelijk bedrijventerreinen binnen het Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp) te bundelen kan nog efficiënter worden gewerkt. Vanuit Pijnacker-Nootdorp hebben de bedrijventerreinen De Boezem, Oost Ambacht en Heron zich in 2013 al aangesloten bij de SVO. Oudeland en Rodenrijs zijn de eerste bedrijventerreinen
uit Lansingerland die aanhaken.

Veilige gebieden
Bedrijvenpark Oudeland werkt al jaren samen met de NVD. Zij kijken de camera’s uit en surveilleren over het terrein. Dat nu is gekozen om aan te haken bij de stichting Veilig Oostland heeft een paar redenen. De NVD rapporteert nu dagelijks aan de SVO. Tot op heden kreeg men maandelijks een rapportage; slechts bij incidenten had men meteen contact. Dit heeft voor de parkmanager grote voordelen. Die kan via de website meteen de volgende dag al zien wat er gedurende de nacht is geconstateerd en daar meteen op inspelen. Inmiddels zijn dus vijf bedrijventerrein in Oostland aangehaakt en naar verwachting zal binnen niet al te lange tijd ook nummer zes – een derde bedrijventerrein in Lansingerland – erbij aansluiten. Als er een patroon valt te ontdekken in crimineel gedrag of als andere zaken opvallen, dan signaleert de SVO dat. Hierover is meteen contact met de verantwoordelijke managers van de gebieden. Ieder aangesloten bedrijventerrein is vertegenwoordigd in het bestuur van de SVO; daarbij is een paar maal per jaar overleg. Uiteraard weet men elkaar bij bijzondere zaken direct te vinden. De SVO gaat zowel met gemeente als met de politie contact zoeken om afspraken over samenwerking te maken. Meer informatie over de stichting Veilig Oostland is te vinden op de website www.veiligoostland.nl

Bron: www.herautonline.nl

*13 januari 2014
KVO voor Ruyven, Oostambacht en Boezem

KVO voor Ruyven, Oostambacht en Boezem

Pijnacker-Nootdorp – De bedrijvenparken Ruyven, Oostambacht en Boezem hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. Resultaat van effectief samenwerken aan veiligheid.

Samengewerkt wordt aan het verbeteren van het ondernemersklimaat, de aantrekkelijkheid van het bedrijvenpark en het terugbrengen van gevallen van criminaliteit, overlast en onveiligheidsgevoelens. Het Keurmerk geldt twee jaar.

Samenwerken loont
De ondernemers en veiligheidspartners, zoals politie, brandweer, ondernemersverenigingen en de gemeente investeren al jaren in de veiligheid van haar bedrijvenparken. Werd tot voor kort nog een plan van aanpak met maatregelen per terrein gemaakt om in aanmerking te kunnen komen voor een KVO certificaat, dit jaar was er een gezamenlijke audit voor de drie bedrijvenparken. Doel is deze samenwerking voort te zetten.

Huidige aanpak loont
Een paar feiten uit het rapport: De tevredenheid over de samenwerking met de gemeente is gestegen en het aantal inbraken is afgenomen. Opvallend is de hoge tevredenheid onder de ondernemers op Ruyven over het beheer van de openbare ruimte (82%). Ook op Oostambacht scoorde dit onderdeel goed (76%). De huidige aanpak heeft verschillende resultaten opgeleverd. De brandweer verstrekt preventie-adviezen en organiseert samen met ondernemers brand- en bedrijfsontruimingsoefeningen. Incidenten die zich voordoen op het terrein worden geregistreerd en besproken met de wijkagent

Meldpunt Leefomgeving
Ook het digitale Meldpunt Leefomgeving van de gemeente blijkt gebruiksvriendelijk en effectief. Naast meldingen vanuit de ondernemers, parkmanagement en bewoners, plaatsen medewerkers van de gemeente zelf ook verbeterpunten en schades. Vanuit de gemeente worden deze meldingen snel opgevolgd en worden genomen acties netjes aan de melders teruggekoppeld. De huidige aanpak loont, dus we gaan door op de ingeslagen weg.

Bron: www.telstar-online.nl

*27 november 2013

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 november werd ingebroken bij een bedrijf op de Industrieweg. Men nam paardenzadels en ruiterkleding weg.

*27 november 2013

Kluiskraak garage Nootdorp
krantenartikel garage nootdorp
Nootdorp – In de nacht van dinsdag 5 november tussen 03.07 en 03.40 uur wordt er getracht de kluis te stelen vanuit een garagebedrijf aan de Molenweg te Nootdorp.

Deze inbraakpoging ging met grof geweld. De onderste ruit van het rolluik werd vernield en een brandblusser werd de ruit van het kantoor ingeslagen. Hier probeerden de beide daders de kluis weg te nemen, wat niet lukte. Kent of herkent u de verdachte? Bel direct met de politie van Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

*18 november 2013

Grote lading nepgoederen in Nootdorp
afbeelding nepgoederen nootdorp
Nootdorp, Rijswijk – De politie deed vrijdag 15 november een instap in een opslagloodsen in Nootdorp. Daar werden enkele honderden nepgoederen aangetroffen, van namaak trainingspakken tot schoenen en parfum.

In de weken voorafgaand aan de instap werden op de Haagsche markt en op het Kaapseplein al enkele incidenten gemeld bij de politie waarbij namaakgoederen te koop werden aangeboden. De politie startte een onderzoek en kwam uit bij twee verdachten en de opslagloods, gelegen op de Gildeweg in Nootdorp.

Lees meer

*25 september 2013

Politie praat met raad over veiligheid

Donderdag 19 september presenteerde bureauchef Ronald den Hertog in de beeldvormende raadsvergadering feiten en cijfers over de veiligheid in Pijnacker-Nootdorp.

Uit de gegevens blijkt dat we stappen zetten in de goede richting om Pijnacker-Nootdorp samen steeds veiliger te maken.

*17 september 2013

Rake inbraak opticien Ackershof

56036-20130917015954

Pijnacker – Een opticien in winkelcentrum Ackershof is afgelopen nacht rond 04.55 uur slachtoffer geworden van een brutale inbraak.

Een getuige zag dat er drie, mogelijk Oost-Europese, mannen uit de winkel van de opticien renden naar een gereedstaande Audi op de Stationsstraat. Hierna reed de auto met gedoofde lichten weg in de richting van de Julianalaan. Men brak de voordeur van de winkel open om binnen te komen. De politie zoekt tips en getuigen via 0900-8844. Anoniem is ook mogelijk, bel dan 0800-7000.

* 19 augustus 2013

Stichting Veilig Oostland start een sms dienst

afbeelding sms dienst
Stichting Veilig Oostland start per 1 september 2013 een sms dienst voor bedrijven gevestigd op de industrieterreinen in het Oostland.
Hierdoor kunnen per industrieterrein, aan bedrijven, snel bijzonderheden of verdachte situaties worden gemeld.
Ook voor assistentie voor AED of hulpverlening kan hier een beroep op worden gedaan.
Zie het als het landelijk burgernet, maar dan voor de industrieterreinen, volgens voorzitter Saskia Kleewein.

 

 

* 8 augustus 2013

Inbraak bij autobedrijf opBoezemweg

Pijnacker – Bij een autobedrijf aan Boezemweg in Pijnacker is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De politie meldt dat de voordeur is geforceerd. Over de buit is niets bekend gemaakt.

Lees meer

 

* 26 april 2013

Stichting Veilig Oostland, Industrieterreinen De Boezem, Oost-Ambacht en NVD Beveiligingsgroep ondertekenen     Raamovereenkomst.

800_600_80_0__ondertekening_overeenkomst_svo_25_4_013-1
Op donderdag 25 april hebben Stichting Veilig Oostland, Industrieterreinen De Boezem, Oost-Ambacht en NVD Beveiligingsgroep een raamovereenkomst ondertekenend. Bij de ondertekening waren ook de heer Buddenberg, burgemeester van Pijnacker en de heer den Hertog, bureauchef van politie Pijnacker-Nootdorp aanwezig om hiermee hun betrokkenheid bij de lokale veiligheid en het initiatief van de Stichting Veilig Oostland te laten zien.

R. vd Ploeg, S. Kleewein, P. vd Leelie, H. vd Sande


* 25 februari 2013

Stichting Veilig Oostland wil stappen voorwaarts zetten in 2013
Begin 2012 is de Stichting Veilig Oostland ontstaan. Het doel was: minder eilandjes en meer eenheid in de aanpak en uitvoering van de veiligheid van bedrijvenparken en winkelcentra in het Oostland. In Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland bestaan in totaal negen bedrijventerreinen. Die doen allemaal op hun eigen manier ‘iets’ met veiligheid. Het doel van de Stichting Veilig Oostland is om meer afstemming te realiseren in de aanpak van veiligheid.

Lees meer